Det är inte lätt att vara född svenskspråkig.

30.09.2010 kl. 19:29
Jag är inte tvåspråkig. Därför kan jag inte prata finska perfekt. Min finskalärare inledde perioden i måndags med att säga att hon beklagar att det inte blev någon modersmålsinriktad finska i år, men att den här gruppen blir nästan samma sak. Jag dog lite.

Sen var det dags för diskussionsövning. Där satt jag och försökte våga uttrycka mig på finska bland alla tvåspråkiga som babblade om vilken politiker som är färgstark. Jag pep fram ett "Minusta Ulla-Maj Wideroos on värikäs" så min finskalärare frågade med ett leende "Miksi?"...
 ...och där tog det stopp. Jag kunde inte få fram en motivering på finska varför hon är en färgstark politiker. Jag drog till med nåt på svenska och tyckte situationen var jobbig.

Alexandra, kom hem! Så kan jag sitta och mumla på finska med dej.

Kommentarer (3)
Ja, usch, har samma svårigheter själv. Det är himla synd dock att finskan ska va en enda jäkla pina, jag älskar ju språk sådär annars..
Maria (www.marvelicious.blogg.se)02.10.10 kl. 20:26
Jag gillar oftast språk också och finska tycker jag överlag är ganska roligt. Just att prata är jag ändå inte så förtjust i, det känns jobbigt att vara i en grupp där alla är bättre än en själv, annars skulle det vara helt okej.
03.10.10 16:37
Alexandra är hemma nu och mumlar hjärtans gärna med dig på timmarna.
Alexandra.ratata.fi05.10.10 kl. 20:44
Alexandra är hemma nu och mumlar hjärtans gärna med dig på timmarna.
Alexandra.ratata.fi05.10.10 kl. 20:44

Rebecka, 18 år, tredje årets studerande i Vörå Samgymnasium. Jag fotograferar gärna men inte alltför ofta, har fiollektion på onsdagar, läser mer sällan än jag vill, har selektiv hörsel och gör bort mig allt som oftast. Jag har vänner som är värda sin vikt i guld och tre katter. Drömmer i hemlighet om att bli konstnär eller mäklare men funderar på att söka in till marknadsföring eller logopedi.