Pinsamt.


Notera katten i trädet!


Mammas gamla transparenta skjorta, shorts från Zara, bälte från Gina Tricot, skor från H&M, korset i örat från en marknad och diverse ringar.

När jag stod framför kameran och poserade hejvilt för att ta de här bilderna hörde jag att två pojkar från sjuan var på väg att cykla förbi. Där stod jag med kameran inställd på självutlösare och tog outfitbilder. "ÄÄH nu blev det här pinsamt" tänkte jag och böjde mig ner för att paja katten och hoppades på att jag gömde mig bakom en buske. "Jaha, Rebecka är ute och fotar katterna" hörde jag en av dem konstatera när de cyklat förbi.
30.09.2010 kl. 22:45

Det är inte lätt att vara född svenskspråkig.

Jag är inte tvåspråkig. Därför kan jag inte prata finska perfekt. Min finskalärare inledde perioden i måndags med att säga att hon beklagar att det inte blev någon modersmålsinriktad finska i år, men att den här gruppen blir nästan samma sak. Jag dog lite.

Sen var det dags för diskussionsövning. Där satt jag och försökte våga uttrycka mig på finska bland alla tvåspråkiga som babblade om vilken politiker som är färgstark. Jag pep fram ett "Minusta Ulla-Maj Wideroos on värikäs" så min finskalärare frågade med ett leende "Miksi?"...
 ...och där tog det stopp. Jag kunde inte få fram en motivering på finska varför hon är en färgstark politiker. Jag drog till med nåt på svenska och tyckte situationen var jobbig.

Alexandra, kom hem! Så kan jag sitta och mumla på finska med dej.

30.09.2010 kl. 19:29

Bildbomb från konserten med Erik Grönwall.

För några veckor sedan ringde min syster och frågade om jag ville följa med henne på Erik Grönwalls konsert i Vasa, och klart jag ville komma med! Sagt och gjort, jag satte mig i bussen till Vasa en fredag kväll och efter lite shopping ställde vi oss i kön till publikinsläppet. Jag tror vi var nånstans i mitten men när de sedan släppte in publiken sprang alla så långt fram som det bara gick så jag tog några sjumilakliv och satte av. Där stod vi, längst fram, i havet av småflickor.


Johan Becker var nån slags publikuppvärmare före men han var så töntig så han får inte vara med på bild.


Den här bilden beskriver konserten ganska bra. Erik var hyperaktiv och sprang fram och tillbaka framför scen, hoppade, dansade, låg på golvet och sjöng, gjorde armhävningar...


Som sagt.


Det var Eriks sista konsert som soloartist innan han går över till bandet H.E.A.T. och samtidigt avslutningen på hela turnén efter Idol. Det var antagligen förklaringen till att de var så galna.

Med sig hade han skitsnygga gitarrister. Han till höger berättade om hur mycket Erik utvecklats under turnén och sen avslutade han med att fria.


18 and lifeEfter konserten skulle de ut och festa i Vasas nattliv.

"Tack för oss" sa de och så spelade de Higher.
30.09.2010 kl. 19:14

Eufori.

Malin skrev om att hon går runt i ett lyckorus och är alldeles exalterad idag. Jag måste säga att jag känner likadant ikväll. Imorse lade jag mina älskade silkedroppar för 30 euro/flaska i håret. Jag investerade i en sån dyr hårprodukt för jag vet att de säkert räcker i minst två år. Ikväll låg flaskan med halva innehållet utvält på min matta. På mattan är numera en stor fettfläck som är typ 10 cm i diameter. Jag blir så glad.
29.09.2010 kl. 21:21

I want to recognize your beauty is not just a mask

Kofta med skinnlappar på armbågarna från Lindex.
29.09.2010 kl. 20:12

Sovmorgon.Mysig bild va? Den togs i somras, på vår villa. Nu ska jag stressa iväg till skolan!
29.09.2010 kl. 09:18

En helg med syster.


En fredag i september sov jag hos min syster i Vasa. Nästa dag shoppade vi och då såg jag ut såhär. Den röda sjalen och "skinn"jackan är gammal, systers kjol från H&M, och boots från din sko. Kors som örhänge från Juthbacka marknad.Vi tände ljus och lagade en god middag. Resten av kvällen myste vi, såg Vampire Diaries och gick på promenad.Syster och hennes pojkvän har en så fin lägenhet. Om de tillåter kanske jag får lägga ut nån bild på hur fint de har det.Du å ja.Jag tvingade ut syster på promenad över Brändö bro. Jag vet inte varför, men jag gillar att gå där.Nästa dag stod shopping på agendan, och det föregicks av klädprovning.Vi valde att äta lunch på Subway.

28.09.2010 kl. 21:12

Skolan och Olle.


Jag igår. I världens största kofta.

Hatar den här perioden. Inte ens mina två sovmorgnar väger upp de tråkiga ämnena. Att man håller på att somna på nästan varje lektion säger väl ganska mycket? Det får bli dagens i-landsproblem. Fast jag antar att jag ska vara glad  över att jag inte tillhör den miljard av jordens befolkning som inte kan läsa.
Egentligen har jag annat att göra men jag sitter och lyssnar på Olle Hedbergs underbara covers så jag kan knappt slita mig. Både öron- och ögongodis...
28.09.2010 kl. 17:14

Ett klädval från slutet av augusti.Gammal röd sjal, grå t-shirt från H&M Trend, jeansleggings från Gina Tricot, skor från H&M, stor ring från H&M och fjärilsringen köpte jag för sju år sen, örhänget i form av ett kors (Krucifix! Mina kompisar tycker det är läskigt)  från Juthbacka marknad.

Ett klädval från slutet av augusti. På den tiden var jag ännu ganska blond efter sommaren. Nu kan jag kalla mig brunhårig. Först, när jag var nyfärgad, var jag nästan håret nästan svartbrunt. På hårfärgens förpackning stod det mörkblond så när jag såg mig i spegeln fick jag en smärre chock. Det blev inte bättre att det var skolfoto ett par dagar senare. Äh, så hemskt var det inte, men jag såg antagligen lite läskig ut i min bleka hy och mitt mörka hår.


Förresten! Nån som vet hur jag får in en ny profilbild? Jag testar och testar att lägga in den jag vill ha men det tycks inte funka ju. Hjälp.
27.09.2010 kl. 22:06

Tid och rum.Såhär fint var mitt rum i mars (tänkte nästan skriva att det var senast jag städat det men så äcklig är inte ens jag) och snart är det lika fint igen. I helgen har jag städat så har ni tur kanske ni kan få lite bilder när det är klart. Det skulle ha varit kul att köpa lite nytt från Ikea före jag visar det (visste ni att jag aldrig har varit till Ikea?) men det blir förhoppningsvis ett besök inom en snar framtid.
27.09.2010 kl. 21:50

Till Malin.
Kanske världshistoriens finaste låt.
25.09.2010 kl. 18:02

Sommarminnen #1.

Eftersom jag inte bloggat på hela sommaren tänkte uppdatera er om vad jag gjort sedan sist. Därför kommer jag att lägga upp några bilder i gången med minnen från sommaren 2010. Vi börjar med skolavslutningen.


Vi fick stipendier. Jag fick 100 euro för goda kunskaper i matematik, modersmål och musik, om jag minns rätt. Jag tänker lägga pengarna på ett nytt objektiv.


Musikprogram.


Alla de som bar in blommor till studenterna.


Nybakade studenter som nu ska fotograferas.

Efteråt fick vi våra betyg, och det var idel glada miner över att sommarlovet var så nära, så nära. Bara ett steg utanför skolbyggnaden.

Tack för i år.


Alexandra och Jakob var lyckliga.

Obligatorisk lyckodans utanför skolan.


Jag var klädd i min systers fina klänning från Zara, skor från H&M, armband från Indiska och väska från second hand.
25.09.2010 kl. 16:09Love is blind. Friendship tries not to notice.
24.09.2010 kl. 17:39

Here we go... again."Äh wtf" tänkte jag och satte mig för att börja blogga igen. För x:te gången gillt. Jag har nämligen såna perioder. Jag börjar blogga, tycker det är kul en tid, tycker det är tråkigt en tid och sen slutar jag. Nu börjar jag blogga igen, så cirkeln är sluten. Jag tänker inte ge några löften - känner jag mig själv slutar jag inom ett par månader (här spirar optimismen).

Tills dess - ni läser på egen risk.
24.09.2010 kl. 17:34

Jag är inte riktigt tillbaka än, men snart.

Mina kompisar har klagat på att jag aldrig uppdaterar och att inlägget "Vappen." varit där ända sedan ...ja, vappen. Så här kommer ett onödigt inlägg som utfyllnad, ända tills jag börjar blogga igen. Det kan bli snart, om en månad eller aldrig. Stay tuned!
11.09.2010 kl. 00:11

Rebecka, 18 år, tredje årets studerande i Vörå Samgymnasium. Jag fotograferar gärna men inte alltför ofta, har fiollektion på onsdagar, läser mer sällan än jag vill, har selektiv hörsel och gör bort mig allt som oftast. Jag har vänner som är värda sin vikt i guld och tre katter. Drömmer i hemlighet om att bli konstnär eller mäklare men funderar på att söka in till marknadsföring eller logopedi.

Senaste kommentarer

20.10, 17:52Dagens frågeställning av bff
30.01, 15:02Dagens dilemma av Aydan aydanyilmaz.blogg.se
06.01, 15:08På Madame Tussauds. av jennifer
19.11, 13:55Dagens dilemma av Sandra
29.04, 01:44I'll be back. av Jakob