Det första bloggbråket i finlandssvenska bloggosfären!!!


Boven i dramat.

Alexandra klagar på att jag uppdaterar min blogg två gånger i veckan medan hon uppdaterar varje dag. Jag blir arg och förolämpar henne,och får en diss tillbaka. Därför föll det i god jord att jag lägger upp en fin bild på henne när hon sjunger.

För att balansera upp det hela kommer här en fin bild på mig när jag sjunger (skriker).

17.10.2010 kl. 16:27

Helgens fynd.

Här kommer lite bilder från helgens shopping! Trodde aldrig att jag skulle hitta en vinterjacka i Vasa men se där, ibland händer det.Vanlig bastopp från Vero Moda.Stor, varm och skön sjal från H&M. Tyvärr lyckades jag få den att fastna i min väska så nu måste jag sy ihop hålet innan jag kan använda den ingen. Fasiken.Har letat efter overknee-strumpor hur länge som helst. Äntligen hittade jag ett par, på Lindex.Ett Rosa Band fick hänga med från Lindex, stöd bröstcancerforskningen du också!Ny mascara från Emotion. Min favorit alla gånger.Kappan med stort K. MC-modell från Lindex med dragkedjor lite här och var, stor, rymlig och varm. Jag är nöjd.
15.10.2010 kl. 13:37

Sjukstugan meddelar.Sitter framför datorn och äter en sen frukost. Funderar lite. Det är hur tråkigt som helst att vara hemma från skolan. Idag klädde jag i alla fall på mig ordentliga kläder och sminkade mig lite, det är så tråkigt att gå runt i myskläder.

Dagens program (har fått för mig jag måste ha lite struktur på dagen för att jag ska få något gjort)

Blogga!
x Fundera på om jag faktiskt ska ta och beställa det där objektivet som jag velat ha så länge?
x Skriva en finskauppsats
x Städa rummet
x Åka till HVC till kl. 15
x Ha en myskväll med syster (hoppas hon vill det, haha)

Nu måste jag göra allt bara för att jag skrev hit det. I'm off!
15.10.2010 kl. 11:11

Uppdatering om det lilla triangelmärkta pillret för alla som är intresserade:

Det hjälpte inte ett dugg mot klådan. Men jag sov 14 timmar i sträck utan att ens ha varit trött kvällen före.
15.10.2010 kl. 11:01

Alltid är det nåt.

I helgen hade jag feber som dock gick om rätt snabbt och ont i halsen. Igår märkte jag att jag har fula, kliande utslag i ansiktet och armvecken. Gick till skolhälsovården idag men blev sänd vidare till hälsovårdscentralen efter skolan. Jag fick prata med en läkare, vänta, ta blodprov, vänta, prata lite till och då konstaterades det att de inte riktigt vet vad jag har.  Det kan vara vattukoppor, svinkoppor eller nåt annat. Sen sa han att jag inte ska gå till skolan på torsdag och fredag, och "inte fara ut å dansa i helgen eller va du nu brukar göra". Jee. Jag som redan missat för mycket i skolan, kommer att tråka ihjäl här hemma dessutom.

Det enda roliga med det här är att jag fick ett litet piller att ta ikväll mot klådan. Sjuksköterskan försäkrade sig om att jag inte skulle köra hem, för pillret är triangelmärkt dvs. jag kommer antagligen bli ganska trött av det. Spännande...
13.10.2010 kl. 21:35

Robert Pattinson i Vasa?

När jag var i stan i lördags såg jag typ världens snyggaste man. Vid en närmare titt var han Robert Pattinsons lookalike. Jag stirrade som ett fån och så gick han iväg. Senare inne på H&M ser jag honom igen. Kollar lite till och konstaterar att han verkligen är Robert Pattinsons dubbelgångare. Ija pratar med mig om nåt snyggt plagg hon hittat men jag hör inte. Plötsligt kollar  han konstigt på mig och märker hur jag stirrar. Där hade jag stått och glott. Oops tänker jag och gömmer mig bakom några klädhyllor.


Sådär såg han ut. Han hade till och med likadant hår.
12.10.2010 kl. 21:20

Ny frisyr, shopping och musikal.

I lördags tog jag bussen till stan för en heldag med frisörbesök, shopping och senare musikalen Allt eller Inget på Wasa Teater. Håret blev riktigt bra - mer uppklippt, lite urtunnat (har en hel man på huvudet så det behövdes) och uppfräschat. Jag är nöjd!Jag och syster gick på stan efter att jag varit till frissan. Vi åt lunch på vårt favoritställe Bistro Ernst i Saluhallen. Gå dit. De serverar dig världens godaste sallader.Mmm.Jag vet att håret är platt men det är ostylat.Shopping på Lindex. Därifrån kom jag ut med en stor kasse - visar sen!Vi tog en paus på Café de Paris efter all shopping. Drack iste.

 
Sen gick vi till systers lägenhet och såg ett avsnitt av världens bästa Vampire Diaries innan jag stressade iväg till Wasa Teater. Där mötte jag upp mamma och vi såg på Allt eller Inget. Får ni möjlighet ska ni se den, den var jätterolig och bra gjord!
11.10.2010 kl. 20:36

Malins födelsedagsfest.

I fredags hade Malin födelsedagsfest. Jag såg inte ut som en panda (tror jag?) i min sextiotalssminkning, trots allt.Det var mycket trevligt att få spendera kvällen med fint folk. Malin hade bakat lite allt möjligt och vi hann förstås se Idol också. Heja Elin och Geir!

Ballongkastning. Vi blåste upp en massa ballonger som Malin köpt. De var ganska dåliga för de sprack hela tiden, men de gjorde sig i alla fall bra på foto.Finisar!Presentöppning.
En plattång!Sedan tryckte vi i oss en massa onyttigheter.
Idol och spelet Tjejkväll utgjorde kvällens underhållning.
11.10.2010 kl. 17:07

Status: feber.

Andra datorn (där jag har Photoshop) är ockuperad och jag har 38,4 graders feber = ingen bra kombination. Jag som skulle blogga ikapp idag.
10.10.2010 kl. 20:58

Status: bailar hos Malin.Här är det fullt sjå med att blåsa upp ballonger. Niisi har en ballong i munnen, inte en knackkorv.
08.10.2010 kl. 19:07

60's.

Malin har födelsedagsfest i kväll. På de fina inbjudningskorten vi fick meddelade hon att klädseln ska vara finkläder eftersom hon inte umgås med trash. Vad trevligt, tänkte jag och planerade att jag ska köra 60-tal ikväll. Visar eventuellt bilder (beroende på om jag ser ut som Twiggy eller bara en panda)

Sminkinspirationen.

Rökning var hett på 60-talet. Jag tänker dock inte anamma den trenden ikväll.
08.10.2010 kl. 16:54

Good morning.Börjar morgonen med den här alltid lika underbara videon.
08.10.2010 kl. 09:09

Just nu:

Mamma och jag kämpade med att göra hemlagad lasagne i 45 minuter och sen stod den i ugnen i 50 min. Den skulle bli världens godaste lasagne. Den smakade deg och ost.

Nåja, jag överlevde. För en stund sedan satt jag vid bordet och plockade fram några läxböcker, medan mamma satt vid datorn. "Gammaldans? Det heter ju gammeldans! Bla bla bla.." hörde jag från datorn. Hon hade tydligen hittat ett gammalt protokoll från elevkårsstyrelsens möte som jag skrivit och kommenterade mina grammatikfel. Jag blev störd och gick iväg för att slippa höra.  "Rebecka, jag googlade på hur man skriver protokoll och man ska skriva i presens!"  hör jag henne ropa. SUCK.
04.10.2010 kl. 22:18

.

Är inte på blogghumör. Hittade min katt Jansson (fortfarande i liv!) med frambenet ur led/förlamat (det var böjt åt fel håll...). Bakbenet tror pappa är brutet/ur led. Vi ska avliva henne. Återkommer imorgon.
03.10.2010 kl. 19:28

Jump on board, feel the high, 'cause the kids are alright.


Får feelis inför kvällen genom att höra på klipp från Idol 2009. Min förebild är helt klart Tove, hon är cool som få.
02.10.2010 kl. 14:50

Rebecka, 18 år, tredje årets studerande i Vörå Samgymnasium. Jag fotograferar gärna men inte alltför ofta, har fiollektion på onsdagar, läser mer sällan än jag vill, har selektiv hörsel och gör bort mig allt som oftast. Jag har vänner som är värda sin vikt i guld och tre katter. Drömmer i hemlighet om att bli konstnär eller mäklare men funderar på att söka in till marknadsföring eller logopedi.

Senaste kommentarer

20.10, 17:52Dagens frågeställning av bff
30.01, 15:02Dagens dilemma av Aydan aydanyilmaz.blogg.se
06.01, 15:08På Madame Tussauds. av jennifer
19.11, 13:55Dagens dilemma av Sandra
29.04, 01:44I'll be back. av Jakob