Malin och Rebecka goes fashion.

Foto: Josefin Österberg
Redigering: Jag
01.03.2010 kl. 21:41

Visa Electron.

Idag har ett underverk skett.
Jag har som sista 16-åringen på denna jord gått och skaffat mig ett Visa Electron.
Omg.
01.03.2010 kl. 21:06

Bloggdesign.

Malin renoverade bloggen sin och den blev så fin att jag blev inspirerad att göra nåt nytt. Färgrannt och glatt till våren, eller..? Tryck F5 om ni inte ser den nya designen.
01.03.2010 kl. 01:37

Tutorial - knut med inbakad fläta i luggen.

Jag fick en förfrågan om jag kunde göra en tutorial på frisyren i detta inlägg, Här kommer den äntligen!1. Börja med att kamma igenom håret noggrannt och dela sen upp det som på bilden, alltså gör en bena ungefär ett par centimeter från hårfästet.

(Jaha, här var jag tydligen ledsen)
2. Lämna luggen att hänga eftersom den ska flätas och lägg upp resten i en provisorisk knut, bara för att hålla resten av håret ur vägen.3. Nu gör du en vanlig inbakad fläta av luggen. och när du kommit bakom örat fäster du den ordentligt med några hårspännen. Vet du inte hur du gör en inbakad fläta, kolla in detta inlägg.4. Lägg upp håret i en hög och inte alltför stram hästsvans.5. Tupera hela hästsvansen rejält med en tät kam.6. Ta den tuperade hästsvansen och tvinna den runt hårbandet. Fäst den med ett hårband och hårspännen. Se till att du inte gör den för spänd, den ska vara lös och fin! Dra lös slingor från den så den blir lite rufsig, puffa till den och rufsa till resten av frisyren också för ett slarvigare intryck.7. Dags för hårspray!8. Klart! Bär frisyren med ett leende och du är snyggast i stan.
01.03.2010 kl. 00:25

Tjejsnack #46


Mat ser äckligt ut på bild, sa vår lärare i nutidskonst. Jag håller med. Detta var faktiskt gott i verkligheten, mitt mellanmål bestod av O´boy, en apelsin och müsli med turkisk yogurt.

Matvanor

1. Vad äter du till frukost?
Slänger i mig ett glas mjölk och en smörgås på fem minuter, tyvärr hinner jag inte mer på mina stressiga mornar.

2. Vilken är din favoritingrediens?
Gillar vitlök till det mesta (dock inte andedräkten man får efteråt) och kyckling överlag.

3. Vad brukar du ha som fredagsmys?
Jag myser oftast med min syster och ett avsnitt Vampire Diaries eller en bra film, då brukar vi oftast äta chips.

4. Äter du olika “fin” mat på tex. en måndag & en söndag?
Det är lite olika, men oftast inte.

5. Nämn tre rätter som du ofta tillagar?
Tacopaj (det kan mina vänner intyga, haha), kycklingsallad, pasta med kyckling i nån sås.

28.02.2010 kl. 20:11

Detta är konst.Jag hittade dessa armband på någon blogg och efter det är jag helt fascinerad av dem. De kommer från Alexander McQueen så de är nog inte helt överkomliga så jag hoppas att kedjorna tar in något liknande i vår. De är sjukt coola!
28.02.2010 kl. 19:44

.

Hallå bloggen!

Näe jag är inte död. Men veckan har varit otroligt intensiv och jag har bara suttit och redigerat bilder hela dagarna. Idag kommer kanske Angelina hit och vi ska bygga en snöskulptur, haha. Mer uppdatering kommer ikväll!


Btw. Jag har faktiskt gjort tutorialen jag pratade om. Publicerar så snart jag hunnit redigera bilderna.
28.02.2010 kl. 11:37

Dagens.


Foto: Josefin Österberg

Idag kör vi en annorlunda dagens, tagen i hemmastudion vi byggde: Jeansskjorta Gina Tricot, spetsblus mormors gamla, sammetskjol JC, halsband H&M, diverse ringar.

Malin är snygg i tröja från Gina Tricot (men hon har gjort om den själv), bälte second hand, armband present och Lindex och skor Citymarket (Malin rätta mig om jag har fel!)
25.02.2010 kl. 20:38

Dagens skörd.

Tja, en del av den i alla fall.Modell: AngelinaModell: JosefinModell: AlexandraModell: Alexandra

Alla bilder är tagna och redigerade av mig.
24.02.2010 kl. 22:09

Photoshoot - nutidskonst dag 3.

Denhär dagen har varit bästa skoldagen ever, jag har haft kul från början till slut. Photoshoots från 10.30 - 14.30 (matpaus inräknad) tär på krafterna men är så otroligt kul! Vi byggde två studior och hade runt 6 olika photoshoots (om jag räknat rätt, vill säga) och det har verkligen varit en lärorik dag. Vill aldrig att den här veckan ska ta slut!

Ni som är vän med mig på Facebook - gå in där och kolla. Där finns många fler bilder!

Såhär kan det se ut när the dreamteam ska bygga hemmastudio:Kevin var med på ett hörn också.SchnyggMalin.Vi som gjorde dagen oförglömlig.
24.02.2010 kl. 22:02

Dagens uppgift.

Dagens uppfter var high-key och low-key bilder. Det betyder ungefär väldigt ljusa och mörka bilder. Här är en del av bilderna:High-key.Low-key.Angelina var en så duktig modell som ställde upp på alla mina visioner.
23.02.2010 kl. 22:26

Nutidskonst - dag 2.Vi passade på att ta den traditionella vessabilden på morgonen, Malin och jag.Söta Malin var så glad.


Alexandra fascinerades av teorin.Musikgruppen hann fastna på bild också.Lagom obekväma tidningsredaktörer.


Idag är jag glad; skolan har varit väldigt givande inom fotograferingen och fiollektionen gick riktigt bra. Imorgon blir en om möjligt ännu bättre dag - vi ska nämligen fota i studio och jag, Angelina och Josefin har tre teman som vi hoppas är genomförbara. Ska bli väldigt intressant!
23.02.2010 kl. 22:22

Nutidskonst - dag 1


"Alltså.. Va?"
Ojojoj vad nutidskonst-kursen är rolig! Otroligt lärorik är den också, ser verkligen fram emot den här veckan. NU är det roligt att gå i skolan hela tiden, man märker verkligen hur viktigt det är att välja att studera något man faktiskt är intresserad av.


Här kommer ett smakprov på några bilder som togs idag:Angelina är arg.

Josefin blir avbruten när hon spelar piano.Spontant är bäst!

Haha. Josefin och Alexandra.


Så, något alldeles spektakulärt har vi inte gjort idag men det kommer. Som vanligt, klicka på bilderna för att slippa den dåliga kvalitén!
22.02.2010 kl. 22:19

Kan vara världens fulaste bild."Wtf."
21.02.2010 kl. 22:29

Nutidskonst.Den närmaste veckan - vecka 8 - har vi specialprogram i skolan. Av alternativen har jag och mina kompisar valt Nutidskonst, alltså fotografering! Det ska bli jätteroligt at äntligen lära sig mer om systemkameran och fotografering överlag, eftersom det är ett av mina stora intressen.

Till imorgon ska man välja ut fem bilder man själv tagit och gillar - jag tror dessa får bli mina bidrag:Klicka på nån av bilderna så ser du dem i bättre kvalité.
21.02.2010 kl. 17:32

Rebecka, 18 år, tredje årets studerande i Vörå Samgymnasium. Jag fotograferar gärna men inte alltför ofta, har fiollektion på onsdagar, läser mer sällan än jag vill, har selektiv hörsel och gör bort mig allt som oftast. Jag har vänner som är värda sin vikt i guld och tre katter. Drömmer i hemlighet om att bli konstnär eller mäklare men funderar på att söka in till marknadsföring eller logopedi.

Senaste kommentarer

20.10, 17:52Dagens frågeställning av bff
30.01, 15:02Dagens dilemma av Aydan aydanyilmaz.blogg.se
06.01, 15:08På Madame Tussauds. av jennifer
19.11, 13:55Dagens dilemma av Sandra
29.04, 01:44I'll be back. av Jakob