Nytt projekt!


The Mad Hatter / Johnny Depp
Obs! Håret är långtifrån klart, ska försöka göra det mer "hår-likt".

Ikväll har jag äntligen testat att måla med akrylfärgerna som jag och syster fick i julklapp och det är så roligt när man väl kommer igång.  Efter att ha varit ute och sparkat, gjort läxorna och läst på biologi till studenten (suck...) tyckte jag det fick räcka till med måsten.

Det var ganska svårt att måla, speciellt att blanda till rätt nyanser.. Fast det är första gången någonsin jag målar med akryl, så jag antar att jag får lov att sänka ribban rejält. Nu längtar jag till onsdag kväll då varannan-onsdag-målarkursen är igen, då får läraren visa hur man blandar rätt och allt annat jag inte har en aning om. :)
31.01.2011 kl. 23:05

Favoritkoftan.
Fina (och ack så kalla) metallictröjan från Gina Tricot, favoritkofta från H&M, ringar från GT, random och julklapp.

Dessa bilder togs en dag förra veckan, när det ännu var ljust när jag kom hem från skolan. Jag är lite besatt av det där ljuset, idag var jag tvungen att kolla i Vasabladet när solen går ner idag... Jag tycker bara det är så häftigt när det är ljust ännu klockan fyra när jag stiger ut ur skolbussen, det har ju varit beckmörkt hela vintern...

Annars är det inte roligt just nu. Morfar är väldigt sjuk för tillfället och igår hälsade vi på honom. Det var lite utav en chock att se honom så svag, jag hade inte alls föreställt mig att det var så illa. Jag hoppas verkligen det reder upp sig. :(
31.01.2011 kl. 22:53

Tystnaden som uppstår när Rebecka inte har uppdaterat sin blogg.

Ja den tystnaden får vara ett tag till, för nu ska jag kolla en maffiafilm.
28.01.2011 kl. 22:51

Let's zumba!

Drog på mig årets fulaste träningskläder (cykelbyxor, need I say more?) och knäpper på Zumba på tv. Så nu blir det dags att försöka hoppa i takt med de överentusiastiska instruktörerna och se till att inte ramla över soffan när jag drar mina moves. Off I go!
25.01.2011 kl. 20:05

Vintern är inte så deprimerande, så länge man inte fryser om tårna.
Höll på att frysa fingrarna av mig när jag tog dessa bilder. Dessutom tappade jag vantarna i snön.

Igår byltade jag på mig och gick ut på stavgång i -15. Det var sådär gnistrande kallt och lugnt som det är ibland på vintern, när träden är täckta av vit snö och det knarrar under skorna när man går. Det var så fint, så fint och jag ville aldrig att det skulle ta slut. Plötsligt ser jag en skogsväg som leder till ett häftigt ställe där jag vill fota någon gång, så jag pulsar genom snön och kommer ut till en stor öppen plats där solen sken på snön och allt var stilla. "Om man skulle lägga sig ner" tänkte jag, kollade att ingen såg mig och slängde mig i snön och tyckte att vintern var fin.

Sen att jag fick snö innanför värmebyxorna och min mp3 slocknade av kölden är en annan historia.
24.01.2011 kl. 20:56

Roliga sökord

Det är alltid lika kul att kolla vad folk söker på närde hittar till min blogg genom Google:

"babushka betyder"

"tutorial håret i en knut"
Är det alltid flera som söker på. De hittar till detta inlägg.

"rebecka ratataa"

"konstiga julklappar"

Sen har några sökt på mina kompisar Alexandra Westerback och Angelina Häggman... Wtf?
24.01.2011 kl. 20:32

F5

Äntligen en banner jag gillar, den andra var inte riktigt jag. Tryck F5!
24.01.2011 kl. 20:25

Nattsvammel.

Eftersom jag oftast är som mest inspirerad efter 00.00 (skulle kunna vara vaken hela natten nu och rita känns det som) så är det på plats med ett par bilder jag inspirerats av på sistone.

Annars var jag så otroligt fotosugen idag så jag fick lov att ha photoshoot med mig själv. Det var kul och omständigt. Insåg åter igen hur mycket jag gillar att  fota  (glömmer bort det mest hela tiden under vinterhalvåret med dess mörker) och att jag längtar till våren när det är bättre ljus att fota i om kvällarna. Jag vill ha en massa photoshoots i år!

Sen vill jag rita och måla mycket mer, testa Ijas och mina akrylfärger och måla häftiga saker med Promarkers... Det känns bara som att jag borde läsa på studenten istället för att göra sånt "onödigt". Fast lite mindre dator och lite mer målning är ju också ett alternativ.

Tillbaka till ämnet. Inspo-bilder. Enjoy!|LISAPLACE|| LINDAS SMINKBLOGG |

23.01.2011 kl. 01:46

Varannan onsdag innebär målningskurs.Värdelös bildkvalité, i know. Fick lov att lägga på ISO 800, det är ju mörkt redan när jag kommer hem från skolan på dagarna. Fula blixtbilder eller brusiga högt-iso-tal-bilder går inte riktigt att undvika... Fast mina favoritbyxor från H&M är ganska hysteriska så de syns ändå. Ringar hade jag på mig också:Den här fjäderringen kommer från Gina Tricot och jag kan säga er att det tog många försök innan Josefin och jag fick till den här bilden en dag i december.Jag hade grön ögonskugga idag, det var annorlunda men helt fint. Jag fick en ögonskuggepalett med 40 färger till julklapp så nu testar jag en massa konstiga färger så fort jag får tilfälle!

Och nu skyndar jag iväg på målningskurs! Det har jag drömt om att få gå på ända sedan jag var liten, jee!
19.01.2011 kl. 18:05

It's a brave new world.
Julafton

Älskar sovmorgnar. Då stiger jag upp i tid, gör mig lite extra fin, hör på musik och äter frukost i lugn och ro. Sen är hela dan bra bara för att man fått en så skön start på dagen.
19.01.2011 kl. 09:13

Jag skulle ha kunnat köpa 2 kg Makuunigodis för de pengarna.

Vi har sålt Snölyktan-lotter (en slags julkalender med lottodragning varje dag) från skolan till förmån för vår Romresa i vår. Eftersom jag inte fick alla lotter sålda fick vi lov att köp fyra lotter själva. De förbannade 20 euro som vi "investerade" resulterade i en vinst: 4 nr av tidningen Seura. Av någon anledning har jag fått för mig att Seura är en historiatidning (??) och tänkte "Hmpf... Det blir 5 euro per nummer, hoppas de är läsvärda nu då".
Gissa om besvikelsen var stor när det första numret kom förra veckan? Där insåg jag att jag vunnit fyra nummer av en finsk, ganska dålig  tidning om vardagshjältar. Jag ritade fina ögonfransar på alla kvinnor i tidningen och sen åkte den direkt i högen med tidningar som ska återvinnas.
18.01.2011 kl. 23:31

Fynd! Fynd! Fynd!

Idag har syster och jag prissatt loppissaker i 4,5 h. Alla far till Adam&Eva-loppiset på torsdag och köper bort våra saker, visst?

Nu ska jag göra läxor.
16.01.2011 kl. 20:23

Malin #1


(Klicka!)

Foto: jag
Modell: Malin Öhman
13.01.2011 kl. 20:26

Skolan.

Tråkar i skolan, ringer sommarjobb, ångrar att jag inte tog med biologiboken och ska hämta blanketter från kommunen. Förresten, nån som har hört min forna idol Britney's nya singel? Gör inte det, den är skit.

13.01.2011 kl. 09:19

Nyårslöftet.

Äter frukost framför datorn och hör på musik - bästa starten på dagen! Det är en del av mitt nyårslöfte: stig upp lite tidigare så jag hinner ta det lite lugnare på morgonen. Annars brukar jag rusa fram och tillbaka och slänga i mig frukosten på tre minuter  och inte hinna ta det lite lugnt men nu ska det vara slut med det. Och jag tänker hålla det bara för att jag skrivit det här.

Ha en fin dag! Och lyssna på låten nedanför...

12.01.2011 kl. 09:12

Rebecka, 18 år, tredje årets studerande i Vörå Samgymnasium. Jag fotograferar gärna men inte alltför ofta, har fiollektion på onsdagar, läser mer sällan än jag vill, har selektiv hörsel och gör bort mig allt som oftast. Jag har vänner som är värda sin vikt i guld och tre katter. Drömmer i hemlighet om att bli konstnär eller mäklare men funderar på att söka in till marknadsföring eller logopedi.

Senaste kommentarer

20.10, 17:52Dagens frågeställning av bff
30.01, 15:02Dagens dilemma av Aydan aydanyilmaz.blogg.se
06.01, 15:08På Madame Tussauds. av jennifer
19.11, 13:55Dagens dilemma av Sandra
29.04, 01:44I'll be back. av Jakob