Vappen.


Bilden tog i Hesa

Nu har jag bråttom, ska hinna med halv tio-bussen så jag ska strax åka. Ikväll blir det att fira vappen i Vasa. Hoppas det blir kul även om vädret inte direkt är optimalt...

Klada Vappen!
30.04.2010 kl. 09:12

Tisdagens.

Klicka på alla bilder för att se dem i större format.I måndags hade jag på mig min nya gråbeige (vad är den för färg egentligen?) blus från H&M Trend (NY!), tights från Gina Tricot och halsband från H&M.Katten Emil ville också vara med på bild.Två armband som har symboliskt värde för mig. Det röda är riktigt utslitet nu men det är ett vänskapsarmband, och det beige/bruna är en present av Josefin.

Bekvämaste favoritballerinorna från Vagabond.
28.04.2010 kl. 23:12

Hesa - dag 2.

Här kommer bilder från resan till Helsingfors med klassen - dag 2! Den här torsdagen besökte vi Finlands nationalmuseum, och vi fick även gå lite "bakom kulisserna". Efteråt besökte vi Finlands riksdag och hade frågestund med riksdagsledamoten Ulla-Maj Wideroos!

Klicka på alla bilder för att se dem i större format.Vi inledde dagen med att besöka Finlands nationalmuseum, där vi fick en guidad rundtur bakom kulisserna. Här är vi i ett rum där man reparerar och konserverar gamla föremål som tillhör muséet.Här är en gammal stol från 1600-talet (tror jag det var), röntgenbilden i förgrunden visar hur stolsdynan ser ut inuti.Här konserveras och restaureras gamla tavlor.Sedan blev det matdags och vi åt en god lunch på Nationalmuseets café.Jag sprang runt i en randig tröja från second hand, jeansleggings från Gina Tricot och skor från Ellos. Accesoarerna glömde jag på hotellrummet.
Vi fortsatte med guidad rundtur på själva Nationalmuséet och det var ärligt talat rätt så tråkigt. Vi såg på en massa viktiga saker ur Finlands historia.Till vänster är det rekonstruerade medeltida kläder och till höger Finlands kanske mest kända tavla - Eetu Istos målning Anfall från 1899.Den här var rätt cool. Den enda stolen som finns kvar av kejsarens sex stolar som användes vid Finlands första lantdag 1809, den är förgylld och väldigt värdefull.Efteråt roade Angelina och jag oss med photosession på museets vessa som hade skitcoolt ljus.Det började regna (vilket det gjorde nästan hela torsdagen, inte roligt att springa i stan då) så vi skyndade till ett café medan vi väntade på att få besöka riksdagen (!!).Jag efter regnet...När vi kom till riksdagen fick vi lov att gå igenom metalldetektorer och lämna in våra mobiler och vapen (hehe). Sedan var det spännande tider, vi väntade på att riksdagens plenum skulle börja kl 16.00.Jag satt och tänkte på hur coolt det var att se hela Finlands styre samlat på ett ställe. Tänkt att vårt land styrs härifrån! Spana in regeringen till höger.Kolla, statsminister Matti Vanhanen!! Så fort han steg in genom dörren till plenumsalen började hela publiken mumla. Lite coolt att se honom i verkligheten. Det var annars väldigt intressant att höra på plenumet, fast det var rätt svårt att följa med eftersom allt gick på finska och de använde såklart en massa facktermer och svåra ord.Sedan var det dags för det jag tycker var det mest intressanta på hela resan. Vi träffade riksdagsledamot Ulla-Maj Wideroos (min pappas kusin!) som tog emot oss i Svenska riksdagsgruppens rum. Hon berättade om sitt jobb och vi fick sedan ställa frågor till henne. Jag tycker hon är är så inspirerande, hon är otroligt driven och jordnära.Efter riksdagsbesöket blev det dags för lite shopping i regnet. Niisi testade moderiktiga brillor och Alexandra fick rosa och lila ögonskugga med glittereyeliner i alla färger av en rysk make-up artist. Hon ville sälja en massa mineralsmink åt oss. Det slutade med att vi inte köpte någonting och skyndade skamsna därifrån.Väl hemma på hotellet åt vi hämtmat och sedan sprang vi runt i korridorerna och alla rum. Vid hissarna fanns coola takspeglar där Lina sedan tog skitnsygga foton. Vi hann även ha dansbattle i hotellrummets fönster med en grupp med dansare som stod och dansade i fönstret på andra sidan hotellet, haha. Vi ägde ut dem med vår primitiva dans såklart!Hello there.
28.04.2010 kl. 22:48

Keikkor.Imorgon ska jag spela fiol på Oravais Musikskolas avslutningskonsert. Huvvadåde. Jag längtar icke.

Annars har vi nu två keikkor med I am SAM, vilket är jättekul! Första är på torsdag på skolans föräldramöte (kanske inte världens största event men ändå) och nästa är i juli, på Vörå-Maxmodagarnas huvudfest. Det är kul att vi har så mycket på gång med bandet nu, vi tar verkligen kritiken som vi fick på musiktävlingen till oss!
27.04.2010 kl. 22:56

Minirecension: smink från E.l.f.

För ett par veckor sedan fick jag ju hem min beställning från E.l.f. och överlag måste jag säga att jag är helnöjd! Billigt och bra är en lyckad kombination som E.l.f faktiskt lyckats med.Ögonskuggepenseln är jag inte helt nöjd med, Den har bra form och jag skulle vara nöjd om det inte vore för att det lossnar hår från den varje gång den används = värdelös kvalité. Dock väntade jag inte mig annat eftersom den kostade runt 2 euro.Primern för ansiktet var ett lyckat köp! Efter att ha testat den här vill jag aldrig sminka mig utan primer som underlag (använde inte primer förut). Hyn får en helt annan lyster, sminket blir jämnare och det håller längre (inte hela dagen). Den här rekommenderar jag varmt! Några kommenterade också att jag hade fint smink första dagen jag testade primern och rouget från E.l.f., fastän jag hade samma vardagsmake-up som jag alltid har, så visst märker man skillnad.Mineralrouget är jag också nöjd med. Det kunde vara lite mer pigment i det men annars gillar jag det. Jag har det i färgen "Joy" och det tycker jag ger ett väldigt naturligt och fräscht intryck. Ett plus är att det inte är glitter i det, vilket det är i många mineralprodukter, utan det ger mer lyster.Skimmerpaletten är en allroundprodukt som man kan använda som highlighter men även som bas för ögonskuggor och på läppar m.m. Den ger en fin, naturlig lyster och passar bra som highlighter. Det syns inte så bra på bilden men färgerna har ett fint skimmer i sig och de blir inte lika starka på hyn.Jag har inte testat ögonskuggeprimern så noga så jag kan inte riktigt ge något rättvist utlåtande men jag har nog provat bättre primers. Den var dock väl värd sitt pris på ca två euro och sminket håller mycket längre än utan.

Frakten från E.l.f. gick på ca fem euro och eftersom det skickas från UK så tillkommer inga omkostnader som tull och sånt. Jag fick dessa fem produkter för bara 19 euro men trots att de är så billiga är de minst lika bra som Maybelline och märken i samma prisklass!


Alla bilder i inlägget är mina egna.
27.04.2010 kl. 20:15

Hesa - dag 1.

Som ni vet var jag och min klass BG2 till Helsingfors på studie- och kulturresa. Jag kom hem med en hel del bilder (närmare bestämt 571 på minneskortet och flera filmer på mobilen) så jag tar det i omgångar istället. Här är dag ett - i bildform!Sofia på bilden. Resan började okristligt tidigt. Det kändes lite fel att lägga alarmet på 02.30. Jag försökte faktiskt sova i bussen men det är inte särskilt bekvämt så jag gav upp efter en timme.Josse testade Alexandras coola retrobrillor.Vi livade upp stämningen med att rita en fin skylt som vi tryckte upp i bussfönstret så fort någon passerade, och så vinkade vi som galningar.När vi kom fram läste Josefin tidningen i hotellets lobby och vi väntade på att få gå iväg på stadsrundturen runt Helsingfors. Vi såg viktiga byggnader i Helsingfors och besökte Akademiska bokhandeln.Sedan var det dags att besöka domkyrkan. Alexandra var mer än nöjd när hon fick sitta i presidentens bänk och Kevin, Axel och Jakob spelade sin dokumentär framför Martin Luther.

Det blev dags för bönestund för Alexandra och Rebecka i kyrkan.En del av vår fina grupp utanför kyrkan.Sedan vandrade vi vidare till Uspenskij, ortodoxa kyrkans centrum i Finland. Den var helt otroligt vacker, både utanpå och inuti. Massor med förgyllningar, ljus och vackra målningar.Ser ni kungsporten i mitten?En kvinna var där och bad och gjorde korstecknet vid varje helgon, och hon fällde t.o.m några tårar.Efter kyrkbesöket hade vi lite fritid så vi passade på att besöka gamla Saluhallen.

Som vilka andra turister som helst testade vi naturligtvis att rida på sköldpaddor på torget.
(bild lånad av Malin)

Vid Sveaborg var det kallt och ruggigt. Vi kom bort från lärarna så vi gick genom i gångar och genom borgen ensamma istället, gick genom rum med gasfara och klättrade ut genom ett fönster.Såhär fint var Angelinas och mitt hotellrum innan vi stökade ner det. Vid skrivbordet satt vi och tyckte det var skitkul att busringa till Josefin och Alexandra, Malin, Niisi och Sandra och pojkarna.

På kvällen efter att den här bilden tagits gjorde vi oss i ordning och gick ut och åt god mat på Manhattan Steakhouse. Kul att se Helsingfors by night också!


Puh, det var en del. Ni får se resten så småningom!
27.04.2010 kl. 19:29

Arg.

AAAAAAAAAAAAAAAAH. Jag hade skrivit världens längsta inlägg om dag 1 på Helsingforsresan men det försvann. Nu blev jag sur så jag ska gå och slå nånting. inlägget kommer imorgon istället.
26.04.2010 kl. 23:09

Off we go!

Onsdag - lördag: studie- och kulturresa till Helsingfors med klassen.

Ska bli hur kul som helst! Vi ska bl.a. gå på stadsrundturer, besöka riksdagen och olika muséer (bl.a. Kiasma, Finlands museum för modern konst) shoppa (har letat upp flera vintagebutiker som jag vill besöka) äta god mat och gå på PlayMe.

Så nu får ni ha överséende med att bloggen inte uppdateras på ett par dagar. Hemma igen är vi på lördag kväll!
20.04.2010 kl. 21:20

Jordgloben från 40-talet.

Den här fina jordgloben från 40-talet fick pappa som sjuåring och den flyttade in i mitt rum för några veckor sedan. Den är väldigt intressant att titta på, eftersom världsbilden förändrats en hel del sen dess. Jag tycker den är så härligt retro!

Nu ska jag iväg på musikteori, prov på rytmdiktat, kul kul...
19.04.2010 kl. 17:33

Here we go again - vol. 2.

På sistone har jag...


Varit på väg till Alexandras för bandövning med I am SAM.


Gjort ett kollage om mig själv på bildkonst.


Uppträtt för första gången med I am SAM, och det gick skitbra!! På bilden är vi taggade och nervösa före uppträdandet.Varit med om slutresultatet av alla de bandövningar vi haft före musiktävlingen, och fått fin kritik av Fredrik Furu, Nina Lassander, Andrea Haatanmaa och André Linman efteråt.

18.04.2010 kl. 23:38

Here we go again.

Eftersom jag inte riktigt haft tid med bloggen på sistone så tänkte jag att en liten resumé över vad jag har gjort vore på sin plats...

Varit på Närpes Skolmusikkår och 1G3B's konsert.
Utnyttjat skolans massagebrits för trevliga stunder....


Haft tråkigt på mattetimmarna.


Varit till staden med storasyster, där vi träffade kusin Heidi för en fika.


Vi åt världens godaste sallad.


Njutit av vårsolen i skolan.
18.04.2010 kl. 23:28

MUSIKTÄVLING.

Dagens program:
Musiktävling 2010 @ Doo Bop Club ikväll. Soundcheck kl 16.00 och tävling 19.00. Vi ska vara awesome.
14.04.2010 kl. 10:35

Bara för att den här bilden är så härlig.


♥ Josefin och Sandra fattas tyvärr på bilden...

UD: Nämen, nu är jag länkad på ratatas framsida igen! Mitt i min bloggsvacka.
13.04.2010 kl. 16:51

Tråkbloggen.


Tyvärr är min blogg otroligt tråkig just nu men jag har  helt enkelt inte tid!! Provveckan är över på fredag och först då kan jag äntligen ta det lite lugnt.

PS. En dag kvar tills musiktävlingen på Doo Bop Club. Gissa om jag är nervös...
12.04.2010 kl. 23:45

Nerd glasses.

Nördglasögon in my heart. Malin var så fin i sina i fredags och jag blir så sugen på att köpa nya glasögon också när det finns så många fina! Testade faktiskt ett par på Ninja  (är det nån som letar nördglasögon ska ni gå dit, kostar 10 euro paret bara) och fotade men kameran är kvarglömd hos Alexandra tyvärr.

Nu har jag läst på modde så det står ut genom öronen på mig, och musikteoriprovet hägrar inför imorgon. De andra läxorna får finna sig åsidosatta ikväll...
11.04.2010 kl. 23:00

Rebecka, 18 år, tredje årets studerande i Vörå Samgymnasium. Jag fotograferar gärna men inte alltför ofta, har fiollektion på onsdagar, läser mer sällan än jag vill, har selektiv hörsel och gör bort mig allt som oftast. Jag har vänner som är värda sin vikt i guld och tre katter. Drömmer i hemlighet om att bli konstnär eller mäklare men funderar på att söka in till marknadsföring eller logopedi.

Senaste kommentarer

20.10, 17:52Dagens frågeställning av bff
30.01, 15:02Dagens dilemma av Aydan aydanyilmaz.blogg.se
06.01, 15:08På Madame Tussauds. av jennifer
19.11, 13:55Dagens dilemma av Sandra
29.04, 01:44I'll be back. av Jakob